Eerste belangstellenden melden zich voor watertoren Coevorden: ‘Gesprek van de dag’

Het is zo ongeveer het gesprek van de dag in Coevorden. De verkoop van de watertoren. Drinkwaterbedrijf WMD gebruikt de toren allang niet meer en vindt het tijd voor een nieuwe bestemming. Een handjevol belangstellenden heeft zich inmiddels gemeld.

De watertoren dateert uit 1914 en is 32,5 meter hoog, inclusief het waterbassin. Sinds 1988 is WMD eigenaar van de toren, die slechts twee jaar in gebruik was. De toren zorgde voor de benodigde druk op de waterleidingen, maar dat was niet meer nodig. Tegenwoordig gebeurt dat door pompstations.

Binnen drie jaar nieuwe bestemming

Het drinkwaterbedrijf heeft de verkoop van de toren uitbesteed aan stichting BOEI, die zich richt op herbestemming van erfgoed. Er wordt gezocht naar een koper, maar die moet wel een realistisch en haalbaar plan hebben. Binnen drie jaar tijd moet de watertoren een nieuwe bestemming krijgen.

“Het is een rijksmonument, dus er zitten wel behoorlijk wat eisen aan. We willen er graag vanaf, maar hij moet wel in goede handen terecht komen. Dat ‘ie langdurig goed onderhouden blijft”, legt projectleider Joop Suelmann van WMD uit. Bij de herbestemming zal de aandacht daarom ook voornamelijk op de binnenkant moeten worden gevestigd.

Lees het volledige artikel hier.

Bron: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/165194/Eerste-belangstellenden-melden-zich-voor-watertoren-Coevorden-Gesprek-van-de-dag